Kanker Indo

Kanker Indo?

Wie riep dat tegen jou? Wat heb je gedaan dan? Niets? En toen? Je sprak hem daar op aan en wat zei je allemaal? Wie sloeg er eerst? Waarom werd J. geslagen? Hij kwam tussenbeide? En jijzelf dan? Jullie opgepakt? Nou zeg, heb jij weer! En wat nu?

Ik had de kinderen vaker moeten waarschuwen dat ze dit soort situaties moeten mijden. Waarom moet hij altijd overal op ingaan. Had wel neergestoken kunnen worden. Is er een opstootje, moet hij altijd tussenbeide komen. Heeft hij er niets mee te maken, toch maar weer een ander de hand toesteken. En al dat uitgaan ook. Hij had toch een tentamen?

Wie zijn er nog meer opgepakt? Je wordt toch niet zomaar meegenomen? Weet je het zeker? Ja, ik zie dat J. een blauw oog heeft. Heeft de politie dat gedaan? Tegen de grond gesmakt? Oh, hij had al een klap gekregen. Kenden jullie die jongens dan? Je wordt toch niet zomaar uitgescholden en geslagen? Ik ken dat van jou … verbaal geweld, niet het moment lijkt me. Die willen niet praten, alleen maar vechten!

In een isoleercel. Ja, toe maar! Nou lekker, denk je ze goed opgevoed te hebben, nette studenten en dan dit soort akkefietjes. Die jongen moet echt alles meegemaakt hebben. Wat zal z’n vader wel niet zeggen? Denkt natuurlijk dat ze hier voor galg en rad opgroeien.

En wat nu? Jullie hebben niets gedaan. Staat het hele voorval op film? Nou ja, bewijsmateriaal. Je bent toch niet brutaal geweest tegen de politie? Nee, maar niet je mond gehouden natuurlijk. Na een uurtje vrijgelaten. Boete? Oh, dat horen jullie nog. En jullie gaan zelf ook aangifte doen? Nou, gauw maar naar bed dan. Morgen praten we wel weer verder.

Hoe laat is ‘t? Jeetje half 5. Oh, hij blijft thuis slapen.

Wat nu weer? Natuurlijk mag J. blijven slapen. Hebben jullie een foto van z’n oog gemaakt? Trouwens, wat had je gedaan als ze je voor kanker Molukker hadden uitgescholden? Dan had je wel geslagen? Nou ja zeg! Ik dacht dat het jou niets uitmaakte. Oh, dus toch wel! Racisme? Zo!

Word je eigenlijk vaker uitgescholden?

Een gedachte over “Kanker Indo

  1. Eric Wittenberns schreef:

    Herkenbaar, scholden ze mijn neefje uit voor vuile poepchinees, gingen we er gezamelijk op af. Resultaat: 36 ruiten van de RK school ingegooid, politie thuis, ik achter het gordijn verborgen en opa en oma over de rooie. Enfin…

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s