De eerste generatie vertelt (3)

Nu volgt een verhaal, dat mijn vader al vele malen verteld heeft. Je weet al wat er gaat gebeuren, maar het blijft spannend. Ooit kreeg mijn vader midden in de nacht, een mes aangeboden door een voorouder. Uit angst heeft mijn vader het niet geaccepteerd. Kennelijk had hij dat wel moeten doen. Het zou hem ‘geluk’ gebracht hebben.

Tete datang mau kasi piso

“Mar ini, ini jang paling bagus. Beta tjerita. Beta waktu mau soldadu ni, ketong tinggal di Kemajoran tu. Itu barang dia tinggi. Tuhangana beta tidor, tidor seng ada miring, talantang begitu. Djam satu, djam dua, djam tiga begitu. Beta tidor enak paskali. Tuhangana, beta buka mata, tuhangana, tete dia basar. Beta blom perna lia begitu é. Tete satu dia punja tinggi. Ketong bilang raksasa. Ontua tinggi. Beta lia antua begini, lalu antua ambil piso tu. Antua kasi, antua kasi por beta. Beta bitjara, tete ingatang, beta dari negri ni. Djangan bunu beta. Djangan bunu beta di sini. Beta ada mau pulang di bet pun negri, di Ihamahu. Antua toro, antua lia-lia. Beta tinggal lia antua bagitu. Beta tinggal lia. Antua kasi kadua kali. Beta bilang, tete djang bunu beta. Jah, mar kalo tempo hari, kalo beta ambil, akang bagus.”

Opa Odoe menjahut: “Bodo.”

Papa bitjara terus, “Antua bediri, katiga kali ontua kasi. Beta takoro. Djang bunu beta. Deng suara besar-besar. Willem kaget. Dia tanja, istori deng sapa? Ada mimpi? Bet bilang, seng. Beta diam-diam sadja.”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s