Lesmateriaal Moluks Maleis

Regelmatig krijg ik vragen over lesmateriaal van het Moluks Maleis en helaas moet ik belangstellenden teleurstellen. Het Landelijk Steunpunt Educatie Molukkers bestaat niet meer en de Toko Buku, die een verzameling aan literatuur en lesmateriaal voor het basis- en voortgezet onderwijs als ook het volwassenen onderwijs verkocht, is er ook niet meer. Een mogelijkheid om aan lesmateriaal en literatuur te komen is wellicht via een plaatselijke bibliotheek.

In 1990 heb ik een grammaticaboekje voor het basisonderwijs geschreven. Het is een omkeerboekje met een Nederlandse en Moluks Maleise uitleg. In 2000 is dat grammaticaboekje voor volwassenen aangepast. Van deze herziene versie heb ik de Nederlandse versie gescand, die hieronder te downloaden is. Het is vooralsnog een beperkt aanbod, maar het zou zonde zijn om dit te laten liggen. Heeft u interesse in ander materiaal, laat me dat in een berichtje weten. Zodra ik lesmateriaal gereed heb, krijgt u die toegestuurd.

8 gedachtes over “Lesmateriaal Moluks Maleis

 1. nico titerloblobey schreef:

  Hallo Magda,

  Ik heb zeker interesse van de herziene versie voor mijn zoon en schoondochter.
  Zou je mij dat a.u.b toe kunnen sturen?

  Alvast bedankt!

  Met vriendelijke groet,
  Nico Titerloblobey

 2. Etoush Tuankotta schreef:

  Hallo Magda,

  Oh ja, ik heb ook zeker interesse!!!

  Hoe is het verder met je Magda?

  Slmtooo
  Etoush.

 3. Vic Mailoa schreef:

  Hartelijk dank voor de downloadversie van ‘Taal in orde”. 👍🏽 🙏🏾
  Ik ben erg geïnteresseerd en kom graag in aanmerking voor lesmateriaal dat u beschikbaar stelt, ook geen probleem als dat tegen betaling wordt aangeboden.

  Terima kasih dan salam hormat,

  Vic Mailoa

 4. Ineke Niezen schreef:

  Ha Magda,

  Dank je voor de update. Het onderwijs in Moluks Maleis is (bijna) helemaal verdwenen begrijp ik. Dat is toch wel heel anders dan ’t was zeg.

  Jullie hebben nu ook vakantie lijkt me? Wij zijn de laatste dingen aan het afronden en vertrekken dan naar de boot voor de komende tijd. Heerlijk er op uit. Waarschijnlijk richting Frankrijk. Dachten eerst nog aan Denemarken, maar het weer lijkt daar toch minder en bovendien is het nogal een toer om er over zee te komen met twee heel lange tochten van 14 uur en 18 uur. Aangezien we niet ’s nachts zeilen is dat nogal een ding. Het kan overigens wel, 04.00 uur weg en 22.00 uur aankomen, maar of dat nou echt vakantie is? Otto blijft hier en bewaakt het huis. En goed nieuws! Hij is geslaagd voor zijn niveau 4 Meubelmaker/scheepsinterieurbouw met de aantekening Jachtbouw (houten botenbouw). Het had nog wat voeten in de aarde, maar het is gelukt en we zijn heel trots. Hij gaat vanaf september Maritieme Techniek studeren in Leeuwarden. Allemaal nieuw en leuk. Best technische opleiding, maar niet proberen betekent ook niet weten of je het kunt dus hij gaat er voor. Hij heeft het afgelopen halfjaar Wiskunde en Natuurkunde bijlessen gevolgd tot HAVO- 5 niveau. Goed bezig.

  Ga jij nog op vakantie? Hoe is het verder? Zullen we weer eens afspreken na de zomer? Lijkt me een goed plan.

  Liefs en goede vakantietijd!

  Ineke

  >

 5. Lina schreef:

  Beste Magda,

  Ook zeker interesse in extra lesmateriaal! Ben ook erg blij met de downloadversie van “taal in orde”.

  Met vriendelijke groet,

  Lina

 6. eeeceegee schreef:

  Hallo Magda,

  Heel erg bedankt voor het ‘Taal in order’ boekje. Ik hou me aanbevolen voor meer/extra lesmateriaal.

 7. bodinelahumeten schreef:

  Dag Magda,

  Enorm bedankt voor het boekje ‘Taal in orde’. Ik heb er veel aan gehad en ben zeer geïnteresseerd in ander lesmateriaal. Weet u of er meer te downloaden of te bestellen is van de serie ‘Kata Maluku’? Ik heb ‘Aku nama Anis’ al van iemand kunnen kopiëren. Ik hoor het heel graag van u.

  Met vriendelijke groet,

  Bodine Lahumeten

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s